Behandeling

De behandeling wordt volledig afgestemd op de vraag. De behandeling kan individueel met uw kind of gericht zijn op het hele gezin. Dit kan bestaan uit therapie aan het kind, ouders en/of gezin. Kortom, specifiek en persoonlijke afstemming.

Ook een adviesgesprek behoort tot de mogelijkheden. Een gesprek waarin je als ouder(s) nieuwe handvatten of inzichten krijgt om met uw kind om te gaan of waarin ik je verder begeleidt naar de specialistische hulpverlening.

Tijdens de behandeling werken we vanuit de ontwikkelingspsychologie(ortho)pedagogiek en/of orthomoleculaire natuurvoeding

Behandelmogelijkheden zijn:

cognitieve gedragstherapie

sociale vaardigheidstraining

emdr

video interactie training

spelen

Jeugd in de Praktijk heeft de volgende uitgangspunten voor de behandeling:

– Loslaten van de huidige norm

Het is belangrijk om naar uw kind en gezin te kijken. Ook voor kinderen ligt de lat hoog; goed presteren, sporten, vriendjes, goed opletten in de klas, je goed aan de regels houden, door slapen etc. Voor veel kinderen eigenlijk helemaal niet haalbaar, simpelweg omdat het ook niet past binnen de ontwikkeling en mogelijkheden van kinderen. 

– Kwaliteiten en positieve eigenschappen

 We kijken eerst naar wat goed gaat bij een kind. En dat is vaak heel veel, meer als wat het kind en de ouders soms zelf nog zien. Daar gaan we beginnen, dat zullen we versterken. Succes is heel dichtbij.